China, criticata vehement pe plan international pentru cenzurarea presei, a blocat saptamana trecuta accesul la site-ul cotidianului american New York Times.

Cand utilizatorii de internet din orase ca Beijing, Shanghai si Guangzhou au incercat vineri sa se conecteze la site-ul nytimes.com au primit un mesaj potrivit caruia pagina nu este disponibila. Sambata dupa-amiaza, site-ul inca nu putea fi accesat de la Beijing decat prin Virtual Private Network(VPN).

Contactate, autoritatile chineze au declarat ca nu au informatii.

Ministerul de Externe a anuntat saptamana aceasta ca Beijingul, care redusese cenzura pe internet inainte si in timpul Jocurilor Olimpice din luna august, are dreptul sa blocheze site-uri al caror continut incalca legea chineza.

China blocheaza in mod regulat pagini electronice pe care le considera nepottrivite, in special cele legate de situatia din Tibet sau care critica Partidul Comunist.

Si accesul la versiunile in limba chineza ale site-urilor BBC, Voice of America, Asiaweek si Ming Pao News a fost blocat la inceputul lunii decembrie, potrivit Asiaweek, arata NewsIn.

In China se afla cel mai mare numar de utilizatori de internet din lume, ceea ce le permite cetatenilor sai sa aiba din ce in ce mai mult acces la informatie. In replica, autoritatile au creat o echipa care "curata" paginile electronice chineze de orice articole cu continut controversat, avertizeaza bloggerii care merg prea departe si blocheaza accesul la unele site-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.