George W. Bush se va intalni miercuri cu un activist care militeaza pentru populatia din Darfur si va sustine o teleconferinta cu bloggeri din diferite tari, cu ocazia implinirii a 60 de ani de la adoptarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, a anuntat marti Casa Alba, citata de AFP.

Presedintele american in exercitiu, care a facut din Darfur una dintre marile cauze ale presedintiei sale, o va primi pe Halima Bashir, medic in satul sau natal din Darfur, care a a fost martora la razboiul din aceasta regiune.

Ea a povestit ulterior atrocitatile din timpul conflictului intr-o carte pe care a scris-o impreuna cu un jurnalist al BBC, intitulata "Lacrimi din desert: o amintire a supravietuirii in Darfur".

Darfur este o regiune din vestul Sudanului, care se confrunta cu un razboi civil si cu o grava criza umanitara. Bush a afirmat ca in regiune se desfasoara un genocid.

In plus, Bush va discuta cu activisti din Belarus, Myanmar, China, Cuba, Egipt, Iran si Venezuela despre folosirea blogurilor "pentru a promova democratia si extinderea libertatii" in tarile lor, a anuntat Casa Alba.
Intr-o declaratie oficiala publicata marti, Bush a afirmat ca, "in state precum Belarus, Myanmar, Cuba, Iran, Coreea de Nord, Siria si Zimbabwe, tirania si represiunea inabusa apelurile la libertate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.