Un martor-cheie a refuzat luni sa depuna marturie in procesul fostului general croat Vladimir Zagorec, acuzat ca a furat echivalentul in diamante a cinci milioane de dolari intr-o tranzactie privitoare la armament, a anuntat postul public de televiziune, relateaza NewsIn

Invocand probleme psihiatrice, Hrvoje Petrac a declarat ca nu este in masura sa depuna marturie impotriva fostului general, mai ales dupa ce avocatul lui Zagorec l-a acuzat de legaturi cu recenta asasinare a fiicei sale, potrivit sursei citate.

In luna octombrie, fiica lui Zvonimir Hodak, avocatul lui Zagorec, a fost impuscata mortal in centrul orasului Zagreb. Autorii acestui asasinat cu caracter mafiot nu au fost identificati, insa Hodak l-a acuzat pe Petrac de implicare.

Hrvoje Petrac - care ispaseste acum o pedeapsa cu inchisoare de sase ani pentru rapirea fiului fostului general Zagorec in 2004 - a declarat luni ca nu se simte in siguranta si se teme pentru familia lui, mai ales de cand au fost formulate aceste acuzatii impotriva sa.

Procesul fostului general Zagorec a inceput in noiembrie la un tribunal din Zagreb. El este inculpat pentru "abuz de putere" intr-o afacere din perioada 1993-2000, atunci cand era adjunctul ministrului apararii si responsabil cu achizitia de armament. El a pledat nevinovat.

Potrivit Parchetului, plecand de la Ministerul Apararii, in 2000, Zagorec a luat cu el o cantitate mare de diamente, evaluate la cinci milioane de dolari, date in 1993 ca o garantie de catre un german, in cadrul unei tranzactii privitoare la armament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.