Un barbat a murit vineri, intr-o busculada produsa la un magazin Wal-Mart din apropiere de New York, iar altii 2 au murit in urma unui schimb de focuri intr-un magazin de jucarii, in urma unei dispute care a degenerat, informeaza NewsIn. Motivul: a inceput perioada reducerilor!
"Un angajat in varsta de 34 de ani a murit, din motive nedeterminate, cand o multime de clienti s-a strans in magazin (...) si a distrus, practic, usile, doborandu-l" si pe angajat, potrivit unui comunicat al politiei din comitatul Nassau.

O femeie insarcinata, in varsta de 28 de ani, si alti trei clienti au fost dusi la spital si sunt tinuti sub observatie, in urma acestui incident survenit in Valley Stream, pe insula Long Island.

Vineri, a doua zi dupa Ziua Recunostintei, marcheaza inceputul perioadei de cumparaturi pentru Craciun in Statele Unite si se caracterizeaza prin reduceri in magazine, care deschid adesea in zori pentru a-si primi clientii.

O cearta intr-un magazin de jucarii din SUA degenereaza intr-un schimb de focuri soldat cu doi morti

Doi barbati au murit vineri intr-un schimb de focuri care s-a produs intr-un magazin de jucarii din California, aparent in urma unei dispute care a degenerat, a anuntat politia, citata de AFP.

Politistii au fost chemati vineri la scurt timp dupa ora locala 11.30 (21.30, ora Romaniei) la un magazin Toys `R` Us din Palm Desert, la 200 de kilometri est de Los Angeles, unde se inregistrasera focuri de arma, a precizat sergentul Dennis Gutierrez, de la biroul serifului din comitatul Riverside, intr-o conferinta de presa.

"Politistii au intrat in magazin si au descoperit doi barbati de origine hispanica, amandoi morti din cauza unor plagi impuscate. Am gasit doua arme de foc in apropierea cadavrelor", a adaugat el. In afara de cei doi, "nimeni nu a fost ranit", a adaugat sergentul. Potrivit primelor marturii culese de anchetatori, inaintea schimbului de focuri, intre cei doi avusese loc o cearta.

"Nimeni nu a fost arestat"
, a adaugat ofiterul, adaugand ca cei doi morti par sa fi fost singurele persoane direct implicate.

Incidentul a intervenit in timpul Vinerii negre, a doua zi dupa Ziua Recunostintei, cand magazinele americane fac reduceri importante, pentru a lansa sezonul cumparaturilor de Craciun, ceea ce atrage adesea multimi de cumparatori. Magazinul era plin la momentul incidentului si zeci de clienti speriati au fugit.

Potrivit Toys `R` Us, care afirma ca face totul pentru a coopera cu politia, "actul pare sa fi fost rezultatul unei dispute de natura personala intre indivizii implicati". "Ar fi, in consecinta, gresit sa stabilim o legatura intre evenimentele de astazi si Vinerea neagra", a adaugat distribuitorul intr-un comunicat.

In plina criza economica, americanii au asteptat cu nerabdarea Vinerea Neagra, asa cum este supranumita ziua in care marile magazine incep sezonul reducerilor de sarbatori. Sute de oameni au asteptat din zori deschiderea usilor ca sa fie siguri ca ajung printre primii la rafturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.