Opt cetateni straini au fost ucisi si 22 raniti la Bombay, capitala economica a Indiei, in atacuri comise miercuri de extremisti islamisti, potrivit unui bilant comunicat vineri de oficiali din serviciile de securitate, relateaza AFP.
"Trei dintre strainii ucisi sunt germani, unul este japonez, iar ceilalti doi sunt un canadian si un australian", a declarat M.L. Kumawat, responsabil cu securitatea interna indiana. Nationalitatea altor doi straini nu este cunoscuta. Informatiile se bazeaza pe rapoartele commandourilor fortelor speciale insarcinate cu eliberarea ostaticilor din hotelurile ocupate de extremisti, a declarat oficialul.

Anterior, autoritatile anuntasera moartea a sapte straini, dintre care doi australieni, un britanic, un japonez, un german, un canadian si italian.

Kumawat a enumerat si nationalitatile a 22 de straini raniti: "trei germani, un chinez, doi americani, cinci britanici, un norvegian, un spaniol, un canadian, un finlandez, un australian, un italian, un filipinez si un cetatean din Oman", in timp ce nationalitatea altor doi nu a fost stabilita inca.

Ultimul bilant oficial provizoriu vorbea de 130 de morti in atacurile desfasurate incepand de miercuri seara de islamisti impotriva a doua hoteluri de lux, un restaurant, gara centrala, un spital si un centru evreiesc. Alte circa 300 de persoane au fost ranite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.