"Serviciile ruse de informatii dispun de indicii potrivit carora anumite grupuri care au atacat Bombay au contacte cu al-Qaida", a spus oficialul, sub acoperirea anonimatului.

"Este vorba mai ales de gruparea terorista Lashkar-e-Taïba. Militantii acestei grupari au urmat un atrenament special in taberele al-Qaida care se afla la frontiera dintre Pakistan si India", a precizat el.

Potrivit oficialului, atentatul a vizat mai ales cetateni ai SUA si Marii Britanii. "Nu este o intimplare ca militantii cautau in hoteluri cetatenii acestor tari. Pentru noi este evident ca teroristii indeplineau un ordin", a spus sursa.

Serviciile ruse le-au atras atentia colegilor lor indieni asupra prezentei acestei grupari in India, a mai spus oficialul.

"Din nefericire, indienii considerau aceasta grupare, cel putin pina acum, drept banditi care participau la conflicte teritoriale intr-o zona de fontiera cu Pakistanul", potrivit sursei.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a condamnat joi atacurile, numindu-le "inumane".
Circa 100 de persoane au murit si sute au fost ranite in Bombay in tiruri si rexplozii in serie provocate miercuri seara in zona unor hoteluri de lux.