Ambasadorul Romaniei in India, Vasile Sofineti, a afirmat ca in Bombay locuieste numai o "comunitate mica de romani, care pot fi numarati pe degete". Acestia sunt cu totii in siguranta intrucat se afla departe de zona unde s-au petrecut violentele.

"In Bombay locuieste consulul nostru economic cu sotia, doua sau trei familii mixte, cu care am luat legatura si care oricum nu sunt afectati de incidente pentru ca locuiesc intr-un cartier indepartat. Mai locuiesc inca 2-3 specialisti care lucreaza la diferite firme. Si cu acestia am luat legatura si sunt in siguranta",
a spus ambasadorul Vasile Sofineti.

Totusi, dupa cum a precizat ambasadorul, singurul care este "un pic mai stresat de situatie" este consulul economic, a carui casa se afla in apropierea celor doua hoteluri atacate de teroristi. "In zona exista restrictii de circulatie si nu si-a putut parasi casa", a explicat diplomatul roman, care se afla in permanenta legatura cu consulul.

Pentru protejarea populatiei, au fost inchise si institutiile de invatamant si transportul public si feroviar, a adaugat ambasadorul roman.

Totodata, Vasile Sofineti a asigurat ca romanii din Bombay nu vor trebui evacuati, intrucat "lucrurile se vor linisti in cateva ore".

Ambasadorul recomanda romanilor care planuiau o deplasare la Bombay sa isi amane vizite cu cateva saptamani.