Autoritatile indiene au preluat controlul asupra unuia dintre hotelurile din Bombay atacate de islamisti,Taj Mahal, in timp ce la celalalt, Oberoi, unde s-ar mai afla 100 de persoane, s-a produs o explozie puternica, transmite Reuters.

In hotelul Oberoi se mai afla cel putin 100 de persoane, au declarat surse oficiale. O parte dintre ele sunt tinute ostatice de islamisti, au precizat responsabilii.

Politia si armata indiana au preluat controlul asupra hotelului de cinci stele Taj Mahal, a declarat comisarul A.N. Roy, citat de AFP. Politia si armata avanseaza "camera cu camera" in Taj Mahal, a spus el. "Au fost gasite cadavre in interior, le-am scos. Operatiunea continua", a adaugat el. "Exista clienti in camere, dar nu putem oferi o cifra. Nu mai exista persoane luate ostatice la Taj", a dat el asigurari.
Seful politiei a precizat ca, aparent, mai exista ostatici la hotelul Oberoi si la Narima House. "Din acest motiv operatiunea de acolo este desfasurata mai atent, pentru a nu exista victime in randul persoanelor nevinovate", a subliniat el.

O organizatie islamista putin cunoscuta, Mujahedinii Deccan, a revendicat atacurile de miercuri seara, trimitand emailuri la cateva institutii de presa, potrivit canalelor de televiziune.

Parlamentari si functionarii europeni aflati in vizita la Bombay, India, au fost prinsi in atacurile care au vizat miercuri mai multe hoteluri mari din oras, dar niciunul nu pare sa fi fost ranit, a anuntat joi Parlamentul European.

"In principiu, toata lumea este bine, potrivit ultimelor noutati. Suntem destul de usurati", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al institutiei, Jaume Duch, precizand ca majoritatea s-au refugiat la Consulatul Frantei de la Bombay.

Anterior, seful delegatiei PE, spaniolul Ignasi Guardans, declarase unui post de radio spaniol ca un functionar al Parlamentului este ranit.

Purtatorul de cuvant a declarat ca barbatul, un functionar ungar, a fost intr-adevar dus la spital, dar nu era ranit. "A fost prins in mijlocul schimbului de focuri", dar "este bine, nu a fost ranit", a dat asigurari purtatorul de cuvant al PE.

Delegatia de europarlamentari este formata, pe langa Guardans, doi germani, doi britanici, un polonez si unul de cetatenie ungara. Toti sunt membri ai Comisiei de comert exterior al Parlamentului European si sunt insotiti de functionari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.