Sedus la 12 ani, elevul si-a asteptat profesoara, careia ii facuse doi copii, timp de 7 ani, cit ea a stat in puscarie

Final fericit intr-unul dintre cele mai mari scandaluri sexuale din istoria Statelor Unite: profesoara din Seattle care a socat o lume intreaga, in 1996, cind s-a aflat ca are o relatie sexuala cu un elev de 12 ani, s-a casatorit aseara cu "victima" sa, cu care are de altfel si doi copii. Nunta a fost transmisa in direct de un canal american de televiziune, iar cei doi au declarat ca vor ca lumea sa stie ca relatia lor a fost intotdeauna bazata pe dragoste adevarata.

Mary Kay Letourneau, acum in virsta de 43 de ani, a facut sapte ani si jumatate de inchisoare dupa ce a fost condamnata pentru ca l-a violat pe Vili Fualaau, acum in virsta de 22 de ani. Fosta profesoara a fost eliberata in august anul trecut, iar acum trei luni, impreuna cu Vili, au decis ca este cazul sa oficializeze relatia, cu atit mai mult cu cit el a devenit major.

In urma cu trei saptamini, cei doi s-au mutat la casa lor, o viluta cu doua etaje si vedere la plaja, care se afla, culmea ironiei, in acelasi cartier in care Mary Kay a locuit si cu primul sot si cei patru copii mai mari, respectiv in zona Puget Sound din Seattle.
Cronica unei iubiri zbuciumate. Cei doi s-au intilnit pentru prima data cind Vili era in clasa a doua, iar relatia lor a devenit sexuala cind baiatul avea 12 ani. La acel moment, Mary Kay avea 34 de ani, era maritata, avea patru copii si preda la scoala generala la care invata Vili.

Pe 19 iunie 1996, politia o gaseste pe Mary Kay Letourneau impreuna cu elevul ei de clasa a sasea Vili Fualaau intr-o dubita parcata pe strada. Profesoara le spune politistilor ca baiatul are 18 ani, oamenii de ordine ii duc la sectie, dar ii elibereaza citeva ore mai tirziu.

In toamna aceluiasi an, femeia ramine gravida cu Vili, iar pe 25 februarie 1997, bazindu-se pe un denunt, politia il interogheaza pe baiat. Ulterior, profesoara este data afara din scoala si arestata pentru viol.
Cazul devine public, stirea face rapid inconjurul planetei, procesul fiind urmarit de zeci de milioane de oameni din toate colturile lumii.

Trei luni mai tirziu, Mary Kay da nastere unei fetite, iar in august ajunge la o intelegere cu procurorii si pledeaza vinovata pentru viol, in schimbul unei pedepse foarte blinde, doar 3 luni de inchisoare si eliberare conditionata. Judecatoarea Linda Lau accepta intelegerea, cu conditia ca fosta profesoara sa nu mai aibe nici un fel de contact cu baiatul pina cind acesta va deveni major.

In ianuarie 1998 Mary Kay iese din inchisoare, iar dupa numai o luna politia din Seattle o gaseste cu Vili, tot intr-o masina. Este din nou arestata pentru incalcarea conditiilor eliberarii, iar judecatoarea Linda Lau este de parere ca "a ratat in mod prostesc oportunitatea oferita" si o condamna la sapte ani si jumatate de inchisoare. Intre timp, Mary Kay ramasese din nou gravida cu Vili.

Cazul ei a inspirat filmul american "Aventura interzisa", aparut in 2000. Actrita Penelope Ann Miller interpreteaza rolul profesoarei careia iubitul ei adolescent ii promite ca o va astepta pina va iesi din inchisoare pentru a-si creste impreuna cei doi copii.
Anul trecut, pe 4 august, Mary Kay Letourneau a fost eliberata definitiv din Centrul de corectie pentru femei al statului Washington si se poate dedica total lui Vili si celor doua fetite, care au fost intre timp crescute de parintii tinarului.

Tot mai multe profesoare se dau la elevi

Barbatii care agreseaza si violeaza minore nu mai trezesc mirarea nimanui, dar numarul din ce in ce mai mare al profesoarelor care au relatii cu adolescenti ii ingrijoreaza pe specialisti.

"Spre deosebire de barbati, femeile cred ca au o relatie adevarata cu adolescentul respectiv si, chiar daca stiu ca gresesc, isi spun ca nu fac altceva decit sa le daruiasca dragoste. Incep sa flirteze, inventeaza mici secrete stiute doar de ei doi si il fac pe baiat sa se simta special", explica Stephen

Thompson, coodonatorul serviciului pentru agresari sexuale de la Central Michigan University.
Margaret De Barraicua (30 de ani), profesoara in California, a fost arestata in februarie, dupa ce politia a surprins-o in plina partida de amor cu un elev de 16 ani. Cei doi se aflau intr-o masina cu geamurile aburite, parcata chiar in spatele scolii.

Pamela Turner (27 de ani), profesoara de educatie fizica in Tennessee, a fost acuzata in luna februarie ca a avut relatii sexuale cu un elev de 13 ani. Intilnirile aveau loc acasa la ea, dar si la scoala, timp de circa doua luni.

Katy Tew (30 de ani), profesoara de engleza in Winterville, a fost arestata, tot la inceputul acestui an, si acuzata ca a intretinut relatii sexuale cu un elev de 16 ani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.