Opozitia conservatoare din Parlamentul georgian doreste sa introduca pe ordinea de zi a dezbaterilor un punct ce se refera la retragerea din Comunitatea Statelor Independente, informeaza agentia de presa "Rusia la zi". Parlamentarul Zviad Dzidzigur a declarat ca retragerea acestei tari din CSI ar fi "raspunsul la politica rusa de presiune asupra Georgiei in privinta retragerii bazelor militare.

In prezent, pe teritoriul Georgiei exista doua baze militare rusesti. Autoritatile de la Tbilisi au cerut in repetate randuri Moscovei sa elaboreze un plan concret de retragere a acestora. Kremlinul sustine ca are nevoie de cel putin 4 ani pentru o astfel de opeatiune. Georgia acuza Rusia ca tergiverseaza lucrurile intentionat, pentru a-si pastra cat mai mult militarii in afara tarii.

Presedintele Mihai Saakasvili a refuzat in urma cu doua saptamani o invitatie a Rusiei la comemorarea incheierii celui de-al II-lea Razboi Mondial. El a spus atunci ca protesteaza, astfel, fata de atitudinea Rusiei in problema bazelor militare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.