Seful statului peruan, acuzat ca are o legatura amoroasa cu o politista

O politista de 23 de ani din Peru se afla in centrul unui imens scandal sexual in care este implicat chiar presedintele Alejandro Toledo. Timp de mai multe luni, zvonurile potrivit carora locotenentul Lady Bardales este amanta presedintelui peruan au aparut de mai multe ori in presa, in special in tabloide, care o numeau Lady Bi (aluzie la faimoasa Lady Di). Tinara, care lucreaza la palatul prezidential, a devenit o vedeta dupa ce a pozat pentru o revista intr-o tinuta destul de sumara pentru o politista, cu o bluza fara mineci si cu vedere la buric.

Afacerea s-a transformat intr-un scandal national in momentul in care opozitia a decis sa exploateze presupusa legatura amoroasa pentru a-l discredita pe Toledo, in perspectiva alegerilor generale care vor avea loc in aprilie 2006. Astfel, parlamentul peruan a chemat-o pe Lady Bardales pentru a explica de unde a avut bani sa isi cumpere un teren, valorind peste 37.000 de euro, si o masina Honda Accord, in conditiile in care ea cistiga doar 439 de euro pe luna. Presedintele comisiei care se ocupa de caz a declarat ca audierea are ca unic scop sa determine daca tinara a primit favoruri din partea "cuiva care are acces la fonduri publice".

Lady Bardales a venit la audierile Congresului insotit de doi avocati si citiva bodyguarzi si a obtinut, cu sprijinul parlamentarilor loiali presedintelui, ca audierea sa se tina cu usile inchise, fapt ce i-a infuriat ingrozitor pe ziaristi si pe reprezentantii opozitiei. Acestia au comentat ca, de obicei, se tin audieri cu usile inchise doar pe probleme ce tin de securitatea nationala.

A doua Lewinsky

In urma cu citeva saptamini, Lady Bardales a tinut sa precizeze intr-un cotidian ca face parte din garda Primei Doamne, si nu a presedintelui Toledo, asa cum se vehiculase, si ca terenul l-a mostenit de la o matusa. In paralel, membri ai partidului presedintelui Toledo au declarat ca presa exagereaza, pentru a face din acest caz unul de nivelul celui in care a fost implicata Monica Lewinsky.

Alejandro Toledo (59 de ani), care a fost lustragiu si care a devenit economist educat la Stanford, si-a inceput mandatul in iulie 2001, dupa ce a obtinut 60% din voturile exprimate. El a condus protestele de strada din 2000 care au dus la prabusirea regimului autoritar al lui Alberto Fujimori, iar in timpul campaniei electorale presa de opozitie l-a caracterizat ca fiind betiv si afemeiat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.