Politia bosniaca a arestat doi sarbi, fosti directori ai unei inchisori din Sarajevo, suspectati de crime impotriva umanitatii comise in timpul razboiului din 1992-1995, a informat o sursa judiciara, potrivit NewsIn.

Cei doi - Soniboj Skiljevici, 60 ani, si Radoje Lalovici, in virsta de 62 de ani - sunt acuzati ca au comis crime impotriva umanitatii din mai 1992 pana in decembrie 1995, impotriva unor civili care nu erau sarbi, inchisi in penitenciarul din Kula, sub controlul fortelor sarbe bosniace, potrivit Curtii statului din Bosnia.

Ei mai sunt acuzati de "mentinere ilegala in detentie, tortura, tratamente inumane, crime, precum si pentru ca au supus detinutii la munca fortata", potrivit sursei.

Circa 10.000 de civili musulmani si croati bosniaci au fost inchisi la Kula in timpul razboiului, potrivit TPI. Conflictul bosniac s-a soldat cu circa 100.000 de morti si 2,2 milioane de refugiati.

Fostii inalti responsabili acuzati de crime de razboi comise in fosta Iugoslavie sunt judecati de TPI, cu sediul la Haga. Tribunalele locale sunt autorizate de TPI sa judece cazuri de mai mica importanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.