Viterbo, o localitatea din centrul Italiei, a devenit un exemplu al bunei convietuiri intre italieni si conationalii nostri. Edilul din Viterbo a primit recent din partea Guvernului Romaniei o diploma de recunostinta pentru eforturile depuse in vederea integrarii romanilor.

Chiar daca imaginea conationalilor nostri in Italia a avut destul de suferit in ultimii ani, primarul orasului Viterbo este convins ca a gasit solutia integrarii romanilor. In opinia sa, familia si atentia sporita la necesitatile nou-venitilor faciliteaza convietuirea pasnica.

Romanii rezidenti in oraselele mici au un profil diferit de cel al carora aleg sa locuiasca in marile orase. De la obtinerea rezidentei intr-un timp mai scurt, pana la preturile chiriilor, orasele mai mici prezinta numeroase avantaje pentru romani.

Un exemplu este chiar Viterbo, localitate aflata la 60 de km de Roma, care gazduieste o comunitate de 3.000 de romani.

Cu aspectul unei statiuni de munte, Viterbo nu are mai mult de 100.000 de locuitori.
„Romanii reprezinta cea mai numeroasa comunitate straina din Viterbo si multi dintre ei si-au cumparat case. Asta ne bucura, pentru ca stabilitatea faciliteaza convietuirea pasnica”, spune primarul Giulio Marini.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.