Faptul ca Haiti nu mai avea nevoie de o alta tragedie, nu a oprit o alta scoala sa se prabuseasca, de data aceasta in Petionville. Cele doua accidente au lasat in urma zeci de morti si raniti, relateaza presa internationala

Incidentul de miercuri a survenit la mai putin de o saptamana de la "prabusirea mortala" a unei scoli din suburbia Port-au-Prince. Potrivit oficialitatilor, peste 82 de persoane au murit si alte cateva sute au fost ranite pe data de 7 noiembrie. Impactul tragediei de miercuri este mai slab, cu doar noua raniti, dintre care doi studenti in stare grava.

Cladirea de trei etaje s-a prabusit in timpul orelor, distrugand mai multe case din preajma. Studenti si profesori au ramas atunci prinsi sub daramaturi.

Aproximativ 700 de elevi, cu varste cuprinse intre 3 si 20 de ani, sunt inscrisi la colegiul La Promesse, inormatii ulterioare aratand ca peste 500 erau inauntru in momentul prabusirii.

Bilantul victimelor a sporit pe parcursul cautarilor. Tipetele parintilor disperati care isi cautau copiii, dar si ale persoanelor, inca in viata, prinse sub daramaturi, au marcat comunitatea locala.

Primarul nu a avut cuvinte sa descrie tragedia.

Accidentul a fost pus pe baza constructiei defectuoase a cladirii, proprietarul fiind arestat ulterior.

Oficialitatile vor organiza o ceremonie oficiala religioasa in memoria victimelor celor doua accidente.

Haiti este cea mai saraca tara din emisfera de vest, ce inca se mai resimte dupa revoltele survenite in urma exploziei preturilor la alimente, la care se adauga uragane si furtuni tropicale, tragedii in urma carora au murit aproape 800 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.