Doi politisti georgieni au fost ucisi de explozia unei bombe, luni, in apropierea teritoriului separatist prorus Osetia de Sud, a anuntat Ministerul georgian de Interne, potrivit

"Doi politisti georgieni au fost ucisi astazi de explozia unui dispozitiv neidentificat in cursul unei patrule in satul Dvani, aflat sub control georgian, in apropierea Osetiei de Sud", a precizat un purtator de cuvant al ministerului, Zurab Gvenetadze.

"O a doua explozie s-a produs in momentul in care un alt grup de politisti georgieni sosea la locul incidentului. Trei au fost raniti, unul dintre ei grav", a adaugat purtatorul de cuvant.

Georgia a incercat in august sa preia cu forta controlul asupra Osetiei de Sud, care era independenta de facto din anii '90. Initiativa a declansat un razboi intre Georgia si Rusia, care a intervenit de partea Osetiei de Sud si a invadat masiv teritoriul Georgiei. Intre timp, fortele ruse s-au retras in interioriul Osetiei si celuilalt teritoriu separatist georgian, Abhazia, dar la granita acestora cu Georgia au loc frecvent ciocniri, in pofida prezentei unei misiuni europene de observatori.

Rusia a recunoscut oficial independenta celor doua teritorii separatiste georgiene la sfarsitul lunii august, atragandu-si un val de condamnari internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.