Tabara republicana si o grupare independenta au lansat in ultimele ore ale campaniei o serie de spoturi orientate impotriva candidatului democrat la Casa Alba Barack Obama, in care sunt reamintite legaturile sale cu fostul pastor controversat Jeremiah Wright, transmite AFP, potrivit NewsIn.
Clipurile au fost difuzate in mai multe state disputate.

"Numerosi locuitori din Pennsylvania vor decide in aceste ultime zile in cine vor avea incredere pentru a ne conduce tara", a declarat seful filialei republicane din Pennsylvania, Robert A. Gleason.

Cu o zi inainte de scrutin, Obama conduce in Pennsylvania cu 51,3% din intetiile de vot, la o diferenta de 7,6% de rivalul sau republican (43,7%), potrivit site-ului RealClearPolitics, care realizeaza o medie a sondajelor.

"Cred ca multe persoane nu inteleg cum s-a putut duce Obama la biserica lui Wright saptamana dupa saptamana, pentru a asculta declaratii ca 'Dumnezeu sa blesteme American'", a spus Gleason, intr-un comunicat dat publicitatii duminica. "Putem avea incredere in judecata lui Obama? Daca relatia sa cu reverendul Wright este un indicator, as spune ca nu", a adaugat el.

Wright a oficiat casatoria lui Obama si i-a botezat cele doua fiice. In declaratii din urma cu peste sase ani, el acuza Statele Unite si Israelul de "terorism" si afirma ca persoanele de culoare ar trebui sa spuna "Dumnezeu sa blesteme America", din cauza rasismului.

Obama a denuntat aceste declaratii si a parasit, in mai 2008, biserica pastorului.

Si un grup independent, National Republican Trust Political Action, a lansat o campanie pe aceasta tema in Pennsylvania si intr-un alt stat disputat, Ohio. "Barack Obama, prea radical, prea riscant", potrivit mesajului, care arata imagini cu Wright.

Echipa lui Obama nu a comentat aceste spoturi, difuzate si la Washington D.C., capitala Statelor Unite, care se invecineaza cu un alt stat disputat, Virginia.

In cursul campaniei electorale, candidatul republican John mcCain nu l-a evocat pe pastorul Wright si i-ar fi interzis si echipei sale sa o faca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.