Crima lui Nicolae Romulus Mailat, daca exista cu adevarat probe pentru a o dovedi, nu este nici pe departe cea mai abonimabila comisa in Italia, iar condamnarea pe care a primit-o este in dispretul jurisprudentei justitiei italiene, demonstrand ca instanta care a pronuntat-o a fost supusa unei presiuni mediatice, a opiniei publice si a unor politicieni.

Astazi, va prezentam cateva cazuri de omor inregistrate in Peninsula, in care s-au pronuntat pedepse de cate 15 ani. Dar, mai presus de toate, vom rememora uciderea unei romance de catre amantul ei italian, care a fost condamnat la doar 10 de inchisoare.

Enrico Di Nardo a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru uciderea, in 13 iunie 2005, a Evei Farmathy Lorenzini, o tanara de 34 de ani, stabilita in Italia, care lucra pentru Crucea Rosie. A fost ucisa cu 44 de lovituri de cutit, de un tanar angajat sa-i renoveze casa. Asasinul a fost obligat sa plateasca despagubiri de 325.000 euro. Magdalena Mihaly, mama tinerei ucise, sustine ca in jurul mortii fiicei sale sunt multe semne de intrebare si a cerut ajutorul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei pentru a se face lumina in acest caz. Deveanca Eva s-a casatorit in urma cu 13 ani cu Luciano Lorenzini Farmathy (50 de ani), un italian care venise cu afaceri in judetul Hunedoara. Casatoria a avut loc in oraselul Manceano din Toscana, la cateva zile dupa ce Eva a implinit 23 de ani. Cuplul s-a stabilit in oraselul situat in apropiere de Arezzo. Eva a nascut o fetita, careia i-au pus numele Giulia. Deveanca a devenit in 1994 cetatean italian si s-a integrat in comunitate. Eva chiar a candidat pentru o functie de consilier al orasului Arezzo.

Injunghiata de amant

In urma cu doi ani, tinerii au cumparat o casa si au inceput renovarea inainte de a se muta. Luciano a angajat un tanar - Enrico Di Nardo - sa faca reparatii la casa. Imediat intre familia Farmathy si constructor s-a legat o prietenie stransa. Mai mult, potrivit cotidianelor „Il resto del Carlino“ si „La Nazione“, intre Eva si Enrico s-ar fi infiripat o relatie extraconjugala. Eva a decis sa puna capat acestei aventuri si, in 13 ianuarie 2005, i-a comunicat acest lucru amantului ei. Enrico Di Nardo a reactionat violent, scriu ziarele, lovind-o brutal cu cutitul. La reconstituire, Politia a numarat 44 de lovituri.

Cadavrul devencei Eva Farmathy a fost descoperit de sotul ei, in seara aceleiasi zile. Femeia fusese injunghiata in propria masina, si abandonata la un refugiu de pe soseaua care leaga localitatile Foiano si Brolio, din regiunea Toscana. „Nici acum nu stiu exact ce s-a intamplat. Criminalul, Enrico Di Nardo, este un tanar care facea reparatii la casa fiicei mele. El a recunoscut fapta. S-a vorbit despre o crima pasionala, ca fiica mea i-ar fi refuzat avansurile. Eu nu inteleg atat de bine italiana“, spune printre lacrimi Magdalena Mihaly.

Sotul - primul suspect

Femeia spune ca la inmormantarea fiicei sale a aflat de la o prietena apropiata a acesteia ca ginerele sau a fost primul suspect. „Prietena Evei mi-a spus ca ginerele meu a gasit-o pe fiica mea injunghiata si nu a chemat ambulanta. El a scos-o afara din masina, pe pietris, si abia mai tarziu a anuntat Politia. Poate ca medicii ar fi salvat-o“, zice Magdalena Mihaly.

Ucigasul a recunoscut

Pe 19 ianuarie 2005, dupa opt ore de interogatoriu, scrie „Il Resto del Carlino“, Enrico Di Nardo a recunoscut crima. El le-a povestit anchetatorilor despre relatia amoroasa cu tanara Deveanca si despre faptul ca Eva a dorit sa puna capat relatiei. Un an mai tarziu - in ianuarie 2006 - justitia italiana l-a condamnat pe Di Nardo la 10 ani de inchisoare si la plata unei despagubiri de 325.000 de euro familiei victimei, scrie cotidianul „La Nazione“. Initial, procurorul Julia Maggiore ceruse 16 ani de inchisoare, scrie aceeasi publicatie. Despre finalul procesului, insa, mama tinerei Eva Farmathy nu stie nimic. Iar Ministerul Roman al Afacerilor Externe, caruia i-a cerut ajutorul a pus paie pe foc, comunicandu-i printr-o adresa ca ucigasul fiicei sale a fost condamnat la numai „zece luni pedeapsa cu inchisoarea“ pentru „ucidere din culpa“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.