Mai multe organizatii neguvernamentale au simulat marti, la Bruxelles, o ceremonie de casatorie intre Comisia Europeana si patronat, pentru a denunta politica serviciilor CE insarcinate cu comertul, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Aproximativ 20 de membri ai organizatiei "Seattle to Brussels", din care fac parte circa 60 de ONG-uri care pledeaza pentru un comert mai corect, au organizat aceasta parodie de ceremonie intre un mire avand pe brat o banderola pe care scria numele asociatiei europene a patronatelor, "BusinessEurope" si o mireasa cu drapelul european pe rochie.

"Este un mod foarte concret de a denunta complicitatea dintre Comisie si marile grupuri de lobby industrial", a explicat Amelie Canonne, coorodonarea asociatiei "Seattle to Brussels".

Manifestatia a fost organizata in fata sediului CE, unde marti are loc si o conferinta organizata de BusinessEurope privind competitivitatea industriei europene in lume. In cursul acestei conferinte urma sa ia cuvantul si noul comisar pentru comert, Catherine Ashton.

"Comisia gazduieste grupurile de lobby pentru industrie, le deschide larg portile, dar situatia este diferita pentru organizatiile societatii civile", afirma Amelie Canonne. "Vrem sa profitam de sosirea noului comisar pentru comert Catherine Ashton", care l-a inlocuit pe Peter Mandelson, devenit ministru al comertului in Guvernului britanic, "pentru a sublinia aceasta problema", a adaugat ea.

Si Mandelson este in centrul unei polemici in Marea Britanie, in ceea ce priveste legaturile prea stranse pe care le-ar fi avut cu magnatul rus Oleg Deripaska in perioada in care a fost comisar. Criticii sai denunta un conflict de interese, dar ministrul respinge toate acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.