Unsprezece persoane au fost arestate, si numeroase arme, explozibili si munitie au fost confiscate in timpul operatiunii de anihilare a unei retele de traficanti de arme in Croatia, a anuntat un responsabil al politiei, Vitomir Bijelic, potrivit NewsIn.

Cele 11 persoane, cu varste cuprinse intre 26 si 58 de ani, au fost arestate luni la Rijeka si in localitatile invecinate Vrbovsko si Ogulin, a declarat Bijelic, pentru postul national de radio.

In cursul perchezitiilor efectuate la locuintele suspectatilor, politia a confiscat o importanta cantitate de arme si explozibili, printre care lansatoare de rachete si circa 4.000 de diverse munitii, potrivit sursei citate.
Potrivit legislatiei croate, suspectii risca pedepse de pana la cinci ani de inchisoare.

Croatia, care doreste sa adere la UE in jurul anului 2010, este considerata o tara de tranzit pentru diverse tipuri de traficanti care se indreapta spre Occident.

Potrivit Reuters, o noua unitate de politie si-a inceput activitatea luni pentru combaterea crimei organizate care "a declarat razboi" Croatiei lezand perspectivele europene ale candidatei la UE.

Premierul Ivo Sanader i-a inlocuit luna aceasta pe ministrul justitiei si pe cel de interne si a promis razboi impotriva crimei organizate, in urma unor asasinate si atacuri neelucidate comise la Zagreb.

Combaterea crimei organizate si coruptiei este una dintre cerintele-cheie ale UE, pentru aderarea Croatiei.
"Cu toate ca unitatea a fost formata in urma cu cateva luni, sefii sai au fost numiti luni", a anuntat un purtator de cuvant al politiei. Tihomir Kralj, fost sef adjunct al piolitiei criminale, conduce unitatea.

Noua unitate va lucra cu procurorii statului si cu biroul national anticoruptie in investigarea suspectilor si stabilirea originilor proprietatilor acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.