Doi deputati din Parlamentul moldovean au atacat joi in sedinta plenara a Parlamentului postul privat de televiziune ProTV Chisinau, acuzandu-l de manipulare, culpabilizarea statului si provocarea cu premeditare a starilor de instabilitate si panica in societate.

Autoritatile moldovene urmaresc de fapt inchiderea postului ProTV Chisinau, considerat de expertii in media cel mai echidistant si impartial post TV pe piata media moldoveneasca. Campania de denigrare ar avea ca scop reducerea popularitatii si credibilitatii postului, a carui licenta expira la 21 decembrie, informeaza NewsIn.

Vicepresedintele Partidului Popular Crestin Democrat, Stefan Secareanu, care este si presedinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, a cerut organelor de drept si de control financiar sa investigheze activitatea postului de televiziune ProTV Chisinau, acuzandu-l de prezentarea unor informatii denaturate, care ar periclita securitatea statului.

Directorul Asociatiei Presei Independente, Petru Macovei, sustine pe de alta parte ca ProTV Chisinau, care a fost infiintat la 3 septembrie 1999, este de departe postul care ofera cea mai echilibrata informatie pentru populatia Republicii Moldova, potrivit unor rapoarte de monitorizare efectuate cu regularitate de asociatii ale jurnalittilor, inclusiv in reflectarea fenomenului coruptiei sau a alegerilor.

Potrivit expertului, dupa ProTV, departe ca echidistanta, dar incercand totusi sa prezinte mai multe puncte de vedere si neafliat in mod evident unui partid, ar mai fi TV7. "Comparand ProTV cu postul public de televiziune sau cu celelalte posturi - NIT sau, si mai grav, EuTV - cu siguranta acest post nu face partizanat politic si acuzele aduse de Secareanu, ca ar promova anumiti politicieni, au in spate faptul ca ceilalti politicieni, in special cei de la partidul de guvernamant si cei din PPCD refuza sa apara, si nu doar la
ProTV"
, a explicat Petru Macovei.

Asociatia Presei Independente, pe care o conduce, organizeaza des evenimente la care sunt invitati reprezentanti ai comunistilor si ai crestin-democratilor, dar aceste invitatii sunt in permanenta respinse.

Postul de televiziune NIT este perceput ca o televiziune apropiata Partidului Comunistilor, in timp ce EuTV este orientata catre PPCD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.