In aproape sase decenii de cand este regina, Elisabeth a II-a a facut mai mult de 120 de vizite oficiale in strainatate, fara sa aiba pasaport, informeaza Times Online, citat de Mediafax.

Incoronarea reginei Elisabeth a II-a, in 1952, a coincis cu inceputul erei curselor aeriene comerciale, fapt care i-a permis acesteia sa devina conducatorul de stat care a facut cele mai multe vizite oficiale.
Motivul pentru care s-a intamplat acest lucru este acela ca pasapoartele britanice sunt emise in numele ei, regina neavand nevoie de un asemenea document.

Ce n-a vizitat in regat

Ca sef al Commonwealth-ului, regina s-a deplasat in toate colturile fostului Imperiu Britanic. Cu toate acestea, sunt anumite spatii ramase nevizitate pe harta lumii, inclusiv cateva chiar aproape de propriul stat. Niciun monarh britanic nu a vizitat Dublinul dupa vizita regelui George al V-lea, in 1911. Pe atunci, Irlanda inca apartinea Coroanei britanice.

Guvernele de la Londra si Dublin au colaborat si au facut eforturi comune destul de importante pentru a rezolva chestiunea Irlandei de Nord, iar tensiunile dintre britanici si irlandezi au scazut considerabil. La sfarsitul anilor '90, o vizita din partea reginei parea foarte probabila, iar printul de Wales a facut o calatorie de patru zile in Irlanda, un indiciu al faptului ca Elisabeth a II-a ar fi putut sa faca o vizita oficiala de stat cat de curand.

Ce n-a vizitat in Europa

Regina Elisabeth a II-a a calatorit prin toata Uniunea Europeana, cu o singura exceptie. Nu a fost niciodata in Grecia, tara care l-a exilat pe tatal sotului ei, in 1921, si a carei junta militara l-a fortat sa abdice pe ultimul rege al Greciei, Constantin. Acesta traieste in prezent in Londra si este un prieten apropiat al familiei regale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.