Diavolii tasmaniei din Australia vor disparea de pe fata pamantului in numai 10 ani, daca nu va fi descoperit un vaccin impotriva unei forme foarte rare de cancer care devasteaza populatia acestor animale, au avertizat zoologii australieni, informeaza Earth Telegraph.
Oamenii de stiinta sunt atat de ingrijorati de viitorul diavolilor tasmanieni incat au facut un apel public pentru fondarea unui program de inmultire a 500 de diavoli sanatosi care sa fie tinuti captivi in gradini zoologice si rezervatii din Australia.

Expertii spera ca acest program, cunoscut si sub numele de "Optiunea lui Noah", va oferi o "polita de asigurare" pentru aceste specii in cazul in care nu va fi descoperit un vaccin impotriva cancerului cu care se confrunta animalele.

Diavolii tasmaniei sunt amenintati de o tumoare faciala. Cancerul extrem de contagios conduce la o moarte dureroasa a animalelor, acestea ajungand in stadiul in care isi pierd complet pofta de mancare si mor de foame.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.