Sapte oameni au murit si aproape 80 au fost raniti in manifestatiile violente care au cuprins Afganistanul
Trei oameni au fost ucisi si alti cel putin cinci raniti joi, in cea de-a treia zi a demonstratiilor violente impotriva Americii, care au cuprins Afganistanul, dupa ce revista "Newsweek" a dezvaluit comiterea unor acte de profanare a Coranului de catre gardienii americani de la Guantanamo Bay. Manifestatiile anti-SUA au inceput marti in mai multe mari orase din sudul si estul Afganistanului si s-au extins pina joi in aproape zece provincii ale tarii, inclusiv in capitala Kabul. Potrivit autoritatilor, demonstratiile - animate de sloganuri ca "Moarte Americii!", "Moarte lui Bush si aliatilor lui!", "Moarte lui Karzai!" (presedintele afgan - n.n.) - se soldasera pina ieri cu sapte morti si cel putin 80 de raniti.

Cele mai grave incidente au avut loc miercuri la Jalalabad, unde circa 10.000 de demonstranti, unii dintre ei inarmati, au atacat misiunea ONU, cladirile ONG-urilor, guvernoratul provincial si consulatul pakistanez. Conform BBC, politia a deschis focul pentru a dispersa multimea. Din cauza violentelor, mai mult de 100 de straini, lucratori umanitari si o parte din angajatii ONU, au fost evacuati din Jalalabad.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.