Candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, a mers duminica din usa in usa, intr-o orasel din Ohio, cerandu-le alegatorilor inscrisi ca democrati sa il voteze, incercand sa ii atraga de partea sa si pe independenti si republicani, relateaza Reuters.

Plimbarea de 50 de minute a lui Obama din usa in usa pe strada Shrewsbury din Holland, Ohio, este o noutate in campania acestuia.

"Tineti minte ca toata lumea poate vota chiar acum. In Ohio, se poate vota anticipat. Nu asteptati", a spus Obama, in timp ce mergea, cu manecile suflecate, sa bata din usa in usa, strangand maini si raspunzand la intrebarile locatarilor caselor modeste de caramida. El a distribuit pliante cu informatii despre locurile unde se va putea vota in 4 noiembrie.

Avand 20 de mari electori din cei 270 din Colegiul electoral, Ohio este un stat important in campania prezidentiala. In 2004, victoria din acest stat i-a asigurat republicanului George W. Bush victoria la alegerile prezidentiale. Obama va sta trei zile in Ohio, unde sondajele sunt foarte stranse, el conducand cu un avantaj usor.

La nivel national, Obama are un avans de patru puncte in fata republicanului John McCain in cursa pentru Casa Alba, potrivit unui sondaj Reuters/C-SPAN/Zogby dat publicitatii luni. Obama il conduce pe McCain cu 48% din intentiile de vot, fata de 44%. Scorul sau este in scadere cu 2% fata de cel pe care il avea duminica. Sondajul are o marja de eroare de 2,9%.

Mai multi dintre cei care i-au deschis lui Obama si-au exprimat temerile cu privire la economie, despre care multi specialisti sunt de parere ca se indreapta spre recesiune, pe fondul crizei financiare mondiale.

Asa cum se obisnuieste in asemenea actiuni, Obama s-a concentrat si asupra alegatorilor republicani.

Nu i-a batut insa la usa lui Dan Crandall, in varsta de 26 de ani, care are un afis cu McCain in fata casei.

"Probabil ca m-a sarit din cauza afisului", a spus Crandall razand, spunand ca i-ar fi placut sa vorbeasca cu Obama, dar aceasta nu l-ar fi convins sa nu-i mai voteze pe republicani. "Eu sunt pentru un guvern mai mic si taxe mai mici. Nu imi place sa ne spuna guvernul ce sa facem", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.