Operatia la care a fost supus Dalai Lama, internat ieri intr-un spital din New Delhi, pentru indepartarea unor pietre la vezica a fost reusita, a declarat un consilier al liderului religios Tibetan.

"Medicii au reusit sa elimine pietrele de la vezica", a declarat Tenzin Taklha. Operatia a fost scurta, simpla si "totul s-a desfasurat fara nicio problema", a precizat el, spunand ca Dalai Lama, in varsta de 73 de ani, urmeaza sa fie externat sambata sau duminica, informeaza NewsIn.

Starea de sanatate a liderului spiritual tibetan este monitorizata cu atentie, ca a unui sef de stat. El a fost internat joi din cauza unor dureri abdominale care au necesitat o operatie, insa Taklha a spus ca era vorba despre "examene medicale de rutina".

Laureat al Premiului Nobel pentru pace in 1989, Dalai Lama a fost internat la 28 august timp de patru zile, la Bombay, pentru "o problema abdominala" si pentru "oboseala accentuata". El si-a reluat activitatea dupa o luna de refacere, insa vizitele sale in Germania si Elvetia au fost anulate.

Dalai Lama traieste din 1959 la Dharamsala, nordul Indiei, unde isi are sediul guvernul tibetan in exil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.