Informatia obtinuta din calculatorul lui Raul Reyes a dus la stabilirea faptului ca "FARC gestioneaza contacte, conexiuni si celule de sustinere in cel putin 26 de tari", a declarat generalul Oscar Naranjo.
El a facut declaratia miercuri, in Adunarea generala a Interpol, de la Sankt Petersburg.

Generalul a mai spus ca FARC dispune de o trezorerie de razboi de doua miliarde de dolari pe an, bani obtinuiti din traficul de droguri, rapiri si extorcari, suma imposibil de verificat din sursa independenta.

Seful politiei a mai acuzat gherila ca face trafic cu arme si cu persoane, este vinovata de spalare de bani si ca ar incerca sa procure material radioactiv. Generalul le-a cerut omologilor sai sa intensifice "cooperarea bilaterala si multilaterala impotriva terorismului".

Autoritatile columbiene au vorbit si in trecut despre legaturile FARC in alte tari, ca Ecuador, Venezuela, Costa Rica, Spania, Italia sau Danemarca.

Columbia a salutat condamnarea, in septembrie, a sase danezi acuzati ca au vandut tricouri cu logo-urile Frontului Popular de Eliberare a Palestinei si FARC, in vederea strangerii de fonduri pentru aceste organizatii.

In Columbia, FARC are in prezent circa 10.000 de combatanti, potrivit sefului politiei.