O motiune inaintata de opozitia parlamentara canadiana, care cerea demisia Cabinetului minoritar condus de premierul Paul Martin, a fost adoptata, marti, de Camera Comunelor, dar Guvernul a anuntat deja ca nu considera acest vot drept o motiune de cenzura, transmite AFP. Motiunea depusa de conservatori si sprijinita de Blocul Quebec a fost adoptata cu 153 de voturi pentru si 150 impotriva.

Motiunea cere Comisiei pentru Afaceri Publice sa redacteze un raport in care sa mentioneze ca Guvernul va trebui sa demisioneze. Guvernul a precizat ca este vorba de o procedura parlamentara care nu are valoarea unei motiuni de cenzura. Partidul Liberal, aflat la putere de mai mult de 12 ani, a fost grav afectat de o afacere de deturnare de fonduri publice. Liberalii fac, de peste o luna, obiectul atacurilor opozitiei, care doreste inlaturarea lor de la putere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.