Fiul lui Franois Mitterrand si un consilier al lui Nicolas Sarkozy sunt acuzati ca au alimentat masacrele din Angola, in schimbul petrodolarilor.
Jean-Christophe Mitterrand, fiul fostului presedinte François Mitterrand, Jacques Attali, eminenta cenusie a aceluiasi presedinte si actual consilier al lui Nicolas Sarkozy, si Charles Pasqua, fost ministru de Interne in timpul guvernarii socialiste, vor comparea in fata justitiei ca inculpati in dosarul „Angolagate”, privind incalcarea embargoului referitor la comertul cu arme impus acestei tari in timpul razboiului civil din perioada 1993-1998. Jean-Christophe Mitterrand este acuzat ca a primit mita in valoare de 2,6 milioane de dolari pentru a intermedia afacerea. Totodata, vanzarea de arme a favorizat obtinerea unor contracte petroliere avantajoase pentru compania Elf, actualmente Total.

Acuzatii risca pedepse cuprinse intre cinci si zece ani de inchisoare, pentru trafic de influenta in favoarea principalilor doi inculpati: omul de afaceri Arcadi Gaidamak si francezul de origine angoleza Pierre Falcone.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.