Seful Scotland Yard, Ian Blair, in varsta de 55 de ani, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca demisioneaza, in contextul unor greseli comise de politie si acuzatiilor de rasism formulate impotriva sa, relateaza NewsIn.

"Demisionez in interesul londonezilor si al politiei metropolitane", a declarat el, explicand ca nu mai are sustinerea primarului Londrei, Boris Johnson.

"In cadrul intalnirii de ieri, noul primar mi-a spus clar, intr-un mod agreabil, dar hotarat, ca ar dori o schimbare la conducerea Scotland Yard-ului", a declarat el. "Fara sustinerea primarului, cred ca nu imi mai pot continua munca"
, a precizat el.

De cateva saptamani, mai multe persoane ii cereau demisia, fiind criticat pentru modul in care a gestionat acuzatiile cu privire la discriminarea rasiala depuse de Tarique Ghaffur, oficialul musulman cu cel mai inalt rang din politia britanica. Ghaffur, de origine pakistaneza, a formulat avertismente timp de cateva luni la adresa lui Ian Blair, inainte de a-l da in judecata.

La 9 septembrie, Tarique Ghaffur a fost "suspendat provizoriu din functie", pentru a nu se prejudicia "eficienta operationala" a politiei, potrivit lui Blair.

Blair a preluat sefia Scotland Yardu-ului in februarie 2005, i nsa, la cateva luni de la numirea sa, el a inceput sa se confrunte cu probleme, mai ales dupa ce politia britanica a facut greseli care au dus la moartea unui electrician brazilian, Jean Charles de Menezes, la o zi de la atentatele esuate asupra sistemului de transport public din Londra, in iulie 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.