Cardinalul Roberto Tucci, presedintele Radio Vatican, si directorul general al acestuia, parintele Pasquale Borgomeo, au fost condamnati la zece zile de detentie cu suspendare pentru poluare electromagnetica. Avocatul Radio Vatican a anuntat imediat ca va contesta aceasta decizie. "Suntem siguri ca vom castiga", a afirmat Marcello Malandri.

Conducerea Radio Vatican si-a exprimat dezamagirea pentru aceasta sentinta pe care o gaseste nejustificata. Judecatoarea Luisa Martoni a decis sa acorde suspendarea, dar a conditionat-o de incetarea poluarii electromagnetice si de plata daunelor solicitate de partile civile. Radio Vatican si-a deschis sediul principal in 1951 la Santa Maria di Galeria, la 30 de kilometri nord de Roma, beneficiind de extrateritorialitate.

Sediul beneficiaza de un teren de 440 de hectare, de zece ori suprafata statului Vatican. in prezent, Radio Vatican numara 58 de antene, dintre care unele emit pe unde radio de mare putere. Justitia italiana a fost sesizata in 2001 de o plangere a locuitorilor din Cesano, la nord de capitala italiana, care acuza uriasele emitatoare ca ar provoca leucemie si grave tulburari de sanatate. Anchetele Ministerului Mediului au descoperit in 11 din cele 14 zone verificate campuri magnetice mult superioare limitei acceptate de sase volti pe metru. Rezolvarea acestei probleme va reprezenta unul din primele dosare ale pontificatului lui Benedict al XVI-lea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.