Elicoptere ale fortei NATO din Afganistan au fost vizate astazi de focuri de arma lansate de militari pakistanezi de pe teritoriul acestei tari, dar nu au existat nici victime, nici pagube, a anuntat Alianta, citata de AFP, potrivit NewsIn.
Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a NATO a afirmat ca elicoptererele sale nu au traversat niciun moment frontiera si se aflau pe teritoriul afgan atunci cand au fost vizate de tirurile pakistaneze.

"Elicoptere ISAF care efectuat o misiune de rutina au fost vizate de focuri de arma usoara provenind de la un post militar pakistanez, de-a lungul frontierei, in apropierea districtului Tanai din provincia Khost", in estul Afganistanului, se arata in comunicatul ISAF.

Fortele americane din Afganistan desfasoara din ce in ce mai des raiduri in zonele tribale de cealalta parte a granitei cu Pakistanul, unde autoritatile americane suspecteaza ca se ascund talibanii si militantii al-Qaida. Pakistanul protesteaza, calificand aceste incursiuni drept o incalcare a suveranitatii sale.

NATO a anuntat insa ca nu va lua parte la o strategie propusa de Statele Unite care include raiduri ale fortelor straine din Afganistan pe teritoriul Pakistanului, pentru a combate talibanii si militantii al-Qaida.

"Politica NATO este ca mandatul nostru se incheie la granitele" Afganistanului, declara recent purtatorul de cuvant al NATO, James Appathurai, intr-un briefing de presa. "Nu exista mandat pentru incursiuni aeriene ale fortelor NATO in teritoriul pakistanez".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.