Afganistanul si Pakistanul si-au promis o "cooperare cinstita" in lupta impotriva terorismului, dupa atentatul comis sambata la hotelul Marriott din Islamabad, soldat cu cel putin 60 de morti, a informat presedintia afgana, potrivit NewsIn.

Hamid Karzai, care a discutat duminica seara cu premierul pakistanez Yousuf Raza Gilani, a declarat ca atacul, atribuit al-Qaida, "arata ca singurul mod de a scapa de terorism este o cooperare cinstita in razboiul impotriva acestui feniomen", a spus presedintele.

Luni, consulul general al Afganistanului in Peshawar a fost rapit, iar soferul sau ucis, intr-o ambuscada.

"Necesitatea unei strategii comune in razboiul impotriva terorismului este tot mai mare", a spus Gilani.

"Cetatenii celor doua tari sunt afectati de atacurile teroriste si avem nevoie de o cooperare intre cele doua tari", a adaugat el.

Duminica, presedintele afgan Hamid Karzai, a condamnat atentatul din Islamabad, cerand o "lupta serioasa impotriva terorismului".

Afganistanul si SUA sunt convinse ca talibanii si al-Qaida si-au reconstituit fortele in zonele tribale din nord-vestul Pakistanului. Kabulul acuza frecvent o parte a armatei si serviciilor pakistaneze de informatii ca ajuta acesti militanti islamisti. Relatiile dintre cele doua tari s-au mai ameliorat odata cu alegerea presedintelui pakistanez Asis Ali Zardari, succesorul lui Pervez Musharraf ale carui relatii cu presedintele Karzai erau dificile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.