Un britanic de 18 ani, calificat de presa drept cel mai tanar terorist din Marea Britanie, a fost condamnat la doi ani de inchisoare, pentru ca a strans documente ce puteau fi folosite in comiterea de atentate, relateaza NewsIn

Hammaad Munshi, care visa sa devina martir, a fost recrutat la 15 ani pentru a participa la un complot international in vederea eliminarii persoanelor care nu sunt musulmane.

Arestat in urma cu doi ani, cand se intorcea acasa de la scoala, Munshi a fost declarat vinovat luna trecuta si a primit doi ani de inchisoare intr-un centru pentru tinerii delincventi.

El a descarcat de pe internet materiale de propaganda al-Qaida, documente care explicau cum se poate construi o bomba si detonatoare si avea asupra sa, in momentul arestarii, rulmenti cu bile, in multe cazuri folosite de kamikaze.

"Cu siguranta stiati ce faceti", i-a spus judecatorul Timothy Pontius, de la tribunalul din Old Bailey, pronuntand condamnarea. El a subliniat ca Munshi "a cazut sub influenta unor extremisti". "Au profitat de naivitatea tineretii tale pentru a te indoctrina cu idei pervertite, ascunse in spatele fervoarei religioase altruiste", a subliniat judecatorul. Fara "influenta lor diabolica, ma indoiesc ca ai fi comis infractiunea", a subliniat el.

Munshi, care pe internet folosea un nume ce inseamna "persoana gata de sacrificiu", este nepotul seicului Yakub Munshi, presedintele Institutului de cercetari islamice din Marea Britanie. "Ai atras o rusine imensa asupra ta, a familiei si religiei tale", a spus judecatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.