De la tacamuri din plastic la scutece de unica folosinta – toate produsele ce dauneaza mediului, sa coste mai mult- Este noul mesaj al guvernului francez, pentru lansarea unei noi taxe: de picnic, relateaza MSN.com

Scopul il reprezinta schimbarea obiceiurilor in randul consumatorilor si al producatorilor, acestia fiind incurajazi sa foloseasca produse de gospodarie refolosibile. De asemenea, odata cu acest plan, se doreste constientizarea populatiei in ceea ce priveste pretul platit de mediul inconjurator pentru deseurile casnice.

Potrivit Ministerului Ecologiei, proiectul va lua amploare, fiind initiat pe viitor si in cazul altor produse ce pot deteriora mediul, precum detergenti, vopsele si alte materiale de unica folosinta.

Tot in acest sens, sunt vizate maternitatile publice, unde scutecele de unica folosinta vor fi inlocuite cu cele refolosibile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.