Ministrul israelian pentru pensii, Rafi Eitan, membru al Cabinetului de securitate si fost agent al Mossad, a spus ca liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad ar trebui rapit, pentru a fi adus in fata Curtii Internationale de Justitie de la Haga, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Presedintele israelian trebuie rapit, el face aceleasi declaratii ca Hitler pe tema necesitatii exterminarii poporului israelian, si trebuie adus in fata CIJ", a spus Eitan. "Cred ca Mossad are capacitatea de a o face, dar nu este numai problema noastra, ea priveste intreaga lume", a adaugat ministrul.

"In aspectul operational, nu am sfaturi de dat, las acest lucru celor mai tineri", a adaugat Eitan, in varsta de 81 de ani.

Sef al operatiunilor Mossad, agentul secret Eitan a organizat si participat in mai 1960 la indrazneata operatiune de capturare a lui Adolf Eichman, la Buenos Aires.

Eichman, unul dintre principalii executanti ai "solutiei finale", a fost adus apoi in secret in Israel, unde a fost judecat, condamnat la moarte si spanzurat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.