UE vrea sa obtina retragerea trupelor din Georgia, in timp ce Rusia, din spirit de „fraternitate cu poporul georgian”, vrea sa-si continue ocupatia si politica de purificare etnica.
Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a deplasat ieri la Moscova pentru a stabili etapele retragerii trupelor ruse din Georgia, sub supravegherea unui mecanism international de monitorizare. El a fost insotit de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, si de Javier Solana, Inaltul reprezentant pentru politica externa a UE. In debutul discutiilor cu presedintele rus, Dmitri Medvedev, Sarkozy a facut apel la „un comportament responsabil al Rusiei”. De cealalta parte, Medvedev apreciase, cu putin timp inaintea sosirii omologului sau, ca „regreta foarte mult neintelegerea neasteptata dintre Rusia si Georgia” si ca are „un sentiment de fraternitate fata de poporul georgian”.

Potrivit unor surse citate de „Le Monde”, presedintele Sarkozy doreste sa obtina retragerea celor 1.000 de militari rusi stationati pe teritoriul Georgiei, urmand ca retragerea rusilor din republicile separatiste Abhazia si Osetia de Sud sa fie reglementata in cadrul unei conferinte internationale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.