O ciocnire intre politie si cateva sute de manifestanti antirazboi s-a inregistrat la incheierea conventiei republicane si a dus la 200 de arestari, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

In ultima zi a conventiei, manifestantii au incercat sa se duca la Xcel Energy Center a St Paul, unde erau stransi delegatii republicani, dar au fost opriti de scutieri.

Potrivit presei, joi seara manifestantii au refuzat sa plece si tensiunea s-a intensificat. Protestatarii au organizat un sit-in la un kilometru si jumatate de centrul in care avea loc conventia. Politia a arestat atunci 200 de persoane, printre care circa 12 jurnalisti. Potrivit presei, politia a facut uz de gaze lacrimogene.

Manifestantii aveau autorizatia de a protesta, dar aceasta expirase cu cateva ore inainte de momentul discursului lui John McCain, care a acceptat desemnarea sa drept candidat republican la Casa Alba.
Discursul lui McCain, un sustinator ferm al razboiului din Irrak, a fost intrerupt de mai multe ori de manifestanti care agitau pancarte si scandau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.