Echipa pentru studierea uraganelor din cadrul Universitatii Colorado a anuntat marti ca in septembrie se vor forma deasupra Atlanticului aproximativ patru uragane, dintre care doua majore, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Preconizam ca septembrie va fi o luna deosebit de activa, in baza semnalelor climatice constatate in august", a spus Bill Gray, fondatorul echipei.

Uraganul Hanna face in prezent ravagii in Haiti, unde cel putin zece persoane au murit.

Uraganul Gustav, care a maturat luni statul Lousiana fara a provoca victime si pagube majore, a slabit in intensitate si este clasificat in prezent drept furtuna tropicala.

Hanna va ajunge pe teritoriul american vineri, insa de data aceasta pe Coasta de Est (Carolina de Sud si Georgia), potrivit NHC.

Pe de alta parte, cea de a noua furtuna tropicala a sezonului, botezata Ike, s-a format luni in Oceanul Atlantic si s-ar putea transforma in uragan "intr-o zi sau doua", a mai anuntat NHC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.