Un avion umanitar cu 17 pasageri la bord si alte cateva persoane ce faceau parte din echipajul zborului s-a prabusit in apropierea granitei cu Rwanda, potrivit guardian.co.uk

Se pare ca si-au pierdut viata toti cei aflati in avion, potrivit oficialitatilor locale. Identitatea persoanelor aflate la bord nu a fost facuta inca publica.

Echipele de interventie nu au descoperit pana acum ramasite ale pasagerilor, dar sunt convinsi ca nu exista supravietuitori.

Avionul dat disparut ieri, plecase din Kisangani si se indrepta spre granita de est cu Rwanda. Turnul de control a pierdut legatura radio cu echipajul in timp ce avionul tranzita o zona afectata de vreme nefavorabila.

Aeronava apartinea unei organizatii americane ce asigura transport aerian pentru grupurile umanitare ce isi desfasoara activitatea in Congo.

"Ultimul contact cu echipajul a fost stabilit cu 10 minute inainte de prabusire, in timp ce se confrunta cu o ploaie torentiala; cautarile si eforturile de salvare au fost initiate din momentul in care avionul a fost gasit, in aceasta dimineata", a declarat un purtator de cuvant al operatorului.

Cele mai multe organizatii umanitare care isi desfasoara activitatea in Congo evita folosirea zborurilor comerciale de transport de persoane din cauza nivelului scazut de siguranta al companiilor aeriene locale.

Air Serv este doar una din numeroasele companii ce deserveste grupurile de voluntari care ajuta populatia din Congo, in refacere de pe urma razboiului civil din 1998-2003.

Se estimeaza ca peste 5 milioane de oameni au murit in urma conflictelor, lipsei de hrana si bolilor din timpul razboiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.