Presedintele american, George W. Bush, a degradat-o pe Janis Karpinski, care a avut in subordine inchisoarea irakiana Abu Ghraib in perioada scandalului privind abuzurile comise impotriva detinutilor.Karpinski, care luna trecuta a fost retrasa oficial de la comanda Brigazii 800 de po-litie militara, nu mai este de- acum general, ci colonel.Pana in prezent, ea este singurul ofiter cu grad inalt sanctionat in scandalul ce a facut prima pagina a ziarelor si a provocat indignarea intregii lumi.

Desi investigatia a scos la iveala acuzatii de neindeplinire a sarcinilor de serviciu, s-a ajuns la concluzia ca lipsa de autoritate de care a dat dovada Karpinski nu a contribuit direct la abuzurile comise de militarii americani. Karpinski a fost gasita vinovata pentru doua capete de acuzare din cele patru formulate impotriva ei: neindeplinirea sarcinilor de serviciu si... furt dintr-un magazin.

Acuzatia din urma se refera la furtul unui articol cosmetic, pe vremea cand Karpinski era colonel la Baza aeriana MacDill din apropiere de Tampa, Florida.Abuzurile de la Abu Ghraib nu mai sunt acum principala problema a Irakului, tara in care atentatele s-au inmultit si mai alarmant dupa validarea noului guvern. Ieri-dimineata, un atentator sinucigas aflat la bordul unei masini-capcana a intrat cu vehiculul burdusit cu explozibili intr-un autobuz ce transporta politisti in orasul Tikrit, ucigand sapte ofiteri.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.