China vrea sa introduca cel mai rapid tren din lume pe tronsonul feroviar ce va lega orasele Pekin si Shanghai, acesta urmand sa atinga o viteza maxima de 380 kilometri/ora, fiind fabricat prin tehnologie proprie, a anuntat cotidianul China Daily, citat de NewsIn

Potrivit inginerului-sef adjunct in cadrul ministerului de cai ferate, Zhang Shuguang, citat de cotidianul englez, China este in masura sa dezvolte acest tip de tren care va permite reducerea timpului necesar parcurgerii traselului de la zece la aproximativ patru ore.

"Am dezvoltat tehnologiile necesare fabricarii trenurilor de mare viteza si pentru a aduce inovatii in acest sector", a explicat Zhang.

"Este posibil sa incepem sa fabricam trenuri care sa circule cu cu 380 kilometri/ora in doi ani si sa le punem in functiune pe linia de mare viteza Pekin-Shanghai", a adaugat acesta.

Printr-un transfer de tehnologie dintre un consortiu condus de Siemens si fabricantii trenului german Inter-City Express, China a pus in functiune, inainte de Jocurile Olimpice din august, un tren capabil sa atinga viteza de 350 kilometri/ora, intre Pekin si portul vecin, Tianjin.

Constructia tronsonului feroviar dintre Pekin si Shanghai a inceput in aprilie si ar putea fi incheiata in 2012, cu un an inainte de termenul prevazut, potrivit China Daily.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.