Revista saptamanala Wirtschaftswoche, care va aparea luni, afirma ca se afla in posesia unui document scris, un proiect de lege care prevede, printre altele, platirea in intregime a salariului pe toata perioada concediului de maternitate.

Vladimir Spidla argumenteaza intentia prin egalitatea de sanse si necesitatea ameliorarii situatiei femeilor, potrivit Wirtschaftswoche. "Un concendiu de maternitate mai lung ar avea un efect pozitiv asupra relatiei mamei cu copilul si le-ar putea ajuta pe femei sa ramana active "pe piata fortei de munca, potrivit proiectului de directiva, citat de revista.

Directiva aflata acum in vigoare, care dateaza din 1992, prevede un concediu de 14 saptamani, dintre care cel putin doua sunt obligatorii, repartizate inainte sau dupa nastere.

Directiva mai prevede "mentinerea unei renumeratii si/sau a unui beneficiu pentru o prestare de servicii adecvata", adica "asigurarea de venituri cel putin echivalente cu cele pe care le-ar primi salariata respectiva in cazul intreruperii activitatii pentru motive legate de starea de sanatate", potrivit revistei. Altfel spus, o suma cel putin echivalenta cu indemnizatia in caz de boala.