Fostul vicepresedinte american Al Gore a declarat joi ca alegerile prezidentiale americane din noiembrie sunt la fel ca cele din 2000 si ca trebuie "sa se profite de sansa" de a-l alege pe Barack Obama, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Contracandidat in 2000 al lui George W. Bush la alegerile prezidentiale, Al Gore a castigat votul popular, insa a pierdut alegerile din cauza sistemului complex de desemnare, stat cu stat, a presedintelui american.

"Unul dintre cele mai mari cadouri ale democratiei noastre este sansa care ne ofera la fiecare patru ani schimbarea conducerii. Nu este o garantie, este doar o sansa. Intrebarea nu este simpla. Vom profita de aceasta sansa de schimbare?", a spus Gore in cursul conventiei de la Denver, cu ocazia investirii oficiale a lui Obama drept candidat al Partidului Democrat la Casa Alba.

"In urma cu opt ani, unii spuneau ca nu este o mare diferenta intre cei doi candidati si ca putin conteaza cine ar trebui sa fie presedinte", a spus Al Gore. "In 2008, ma indoiesc ca se mai poate spune acest lucru", a adaugat el, reamintind "esecurile" administratiei Bush: situatia din Irak, Osama ben Laden in libertate, o tara in curs de recesiune, libertati individuale aflate in pericol, agravarea incalzirii climatice.

"In acest moment ne confruntam cu aceeasi alegere ca in 2000", a spus el, declarand ca John McCain, candidatul republica, doreste sa continue politica actualei administratii. "Cred in reciclare, insa este ridicol", a spus laureatul Premiului Nobel, campion al luptei impotriva incalzirii climatice. "Daca preferati abordarea Bush-Cheney, John McCain este omul vostru. Daca vreti schimbare, votati pentru Barack Obama si Joe Biden", a declarat fostul vicepresedinte al lui Bill Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.