Parlamentul de la Sofia, al carui mandat expira peste doua saptamani, a decis ieri retragerea totala a contingentului bulgar din Irak pana la sfarsitul anului, in conformitate cu solicitarea in acest sens facuta de Guvernul de centru-dreapta.Adoptata in urma unor dezbateri aprinse, decizia ar putea fi reexaminata de Parlamentul ce va fi desemnat dupa alegerile de la 25 iunie. Totusi, retragerea trupelor bulgare din Irak nu pare sa fie pusa in cauza, in conditiile in care stanga, favorita in alegeri, doreste si ea repatrierea militarilor din Irak, eventual chiar mai repede.

Contingentul bulgar, care actioneaza sub comandament polonez, numara in prezent 462 de oameni. El va fi redus initial la maximum 400 de oameni inainte de retragerea totala, care va avea loc, potrivit deciziei Parlamentului, cel mai tarziu la 31 decembrie.Zece soldati bulgari si-au pierdut viata in Irak din decembrie 2003, a anuntat saptamana aceasta Ministerul Apararii de la Sofia.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.