Guvernul a aprobat miercuri acordarea unui ajutor umanitar de urgenta in valoare de peste un milion de euro pentru Georgia, constand in medicamente si aparatura medicala din rezerva Ministerului Sanatatii, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, potrivit NewsIn.
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, o parte din ajutoare au plecat deja spre Georgia in aeronava cu care calatoreste presedintele Traian Basescu. Seful statului efectueaza o vizita de doua zile in Georgia, Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan si Turcia, agenda turneului incluzand convorbiri cu omologii sai din cele cinci state, in perioada 20-21 august.

Guvernul a aprobat si plata cheltuielilor aferente evacuarii cetatenilor romani din Georgia in timpul conflictului armat cu Rusia. In Georgia se aflau, la inceputul conflictului, aproximativ 50 de cetateni romani. MAE anunta, saptamana trecuta, ca 30 de cetateni romani se afla in siguranta in capitala armeana Erevan, dintre care jumatate au fost transportati de ambasada Romaniei la Tbilisi, restul trecand granita pe cont propriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.