Autoritatile mexicane au creat o brigada antirapiri de 300 de ofiteri, dupa ce opinia publica a protestat din cauza rapirii si uciderii fiului unui important om de afaceri
Brigada antirapiri va actiona in cinci orase din tara, sediul central fiind in Mexico City. Oamenii s-au infuriat dupa ce Fernando Marti, un baiat in varsta de 14 ani, a fost rapit in luna iunie si ucis, ofiteri de politie fiind suspectati ca ar fi implicati in aceasta afacere. Familia baiatului, una dintre cele mai bogate din tara, a platit o rascumparare, dar trupul neinsufletit al adolescentului a fost gasit intr-o masina in Mexico City, acum zece zile.

Masurile luate de autoritatile mexicane au venit dupa ce 29 de persoane au fost omorate intr-un interval de 72 de ore, in timpul unor violente legate de traficul de droguri in orasul Ciudad Juarez, infractorii asasinand un sef al politiei si pe bodyguardul acestuia in statiunea Palaya del Carmen din Caraibe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.