Cei care s-au plictisit de look-ul cu aspect uman si vor sa arate excentric sau sa auda mai bine sunetele inalte isi pot face urechi de elf

Liv Tyler

Nu se stie daca auzea mai bine, dar Liv Taylor arata mai interesant ca elfa.
Chirurgia estetica nu se mai rezuma de mult la a corecta forma fetei sau a corpului pentru a o aduce la niste standarde clasice de frumusete care sa se apropie cat mai mult de fizionomia umana ideala. Acum este o metoda de adaptare la lumile fantastice pe care le asimilam pe nerasuflate din cartile si din filmele fantastice sau din jocurile pe calculator in care trebuie sa ne luptam cu elfi. Chirurgul american Lajos Nagy ofera pacientilor sai posibilitatea sa arate ca personajele lor preferate printr-o operatie simpla, care consta in taierea pavilionului urechii intr-o forma ascutita si indepartarea sa de scalp.
Publicitate

Conform site-ului de chirurgie estetica al doctorului Nagy, interventia contribuie la perfectionarea auzului si „imbunatateste experienta muzicii“, numindu-si metoda pe care o va introduce in curand in Ungaria, tara sa de origine, „Faunul muzicii“, cu trimitere la un alt personaj fantasy.
Medicii chirurgi romani nu s-au confruntat cu astfel de cereri si, daca ar face-o, s-ar gandi de doua ori inainte sa puna mana pe bisturiu. „Nu am avut niciodata astfel de cereri si nici nu cred ca le-as onora. Sunt tot felul de cazuri de oameni nemultumiti de aspectul lor uman care incearca sa intervina asupra lui pentru a semana cu animale, de cele mai multe ori feline, sau cu tot felul de personaje. Daca cineva ar veni la mine cu o astfel de cerere, i-as oferi mai intai consultanta psihologica si as incerca sa-l conving sa renunte la idee“, spune doctorul Marek Valcu, care considera ca a actiona pentru fericirea si pentru multumirea clientului presupune, uneori, refuzul de a-i satisface capriciile absurde.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.