Alarmati de numarul mare de persoane infectate cu HIV, cercetatorii creeaza pastila care sa previna contaminarea cu virusul, eliminand prezervativul
In prezent, oamenii de stiinta fac experimente in laborator, pentru a afla daca substantele folosite in tratamentul SIDA ar putea sa previna boala. Pana acum studiile sunt incurajatoare, mai ales ca deja exista asemenea pastile pe care femeile insarcinate si infestate le iau pentru a nu transmite virusul la bebelusi. Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza ca pilula este recomandata doar persoanelor care se expun la un risc crescut, precum cei din industria porno sau dependentii de droguri injectabile. Deocamdata nu se cunosc efectele adverse ale medicamentului, insa vaccinul ar putea fi cea mai eficienta solutie pentru aceasta boala. SIDA a ucis anul trecut peste doua milioane de persoane, iar oamenii de stiinta incearca sa previna decat sa trateze, intrucat boala nu are remediu.


Despre autor:

Atac

Sursa: Atac


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.