Se pare insa ca frumusetea te poate costa si sanatatea, si chiar viata. Nu este vorba despre tratamentele invazive de tipul operatiilor chirurgicale, ci de banalul machiaj de zi cu zi. Produsele cosmetice contin ingrediente care afecteaza fertilitatea, grabesc imbatranirea si pot provoca alergii, cancer si alte probleme de sanatate.

La fel cum pe etichetele unor alimente sunt inscrise E-urile continute care afecteaza sanatatea, etichetele produselor cosmetice arata ca majoritatea contin componente chimice care duc la imbatranirea tenului, pot cauza alergii sau boli grave.

Metilparabenul si propilparabenul
- doua chimicale care afecteaza nivelul de hormoni din corp - sunt prezente in toate lotiunile de corp si cremele hidratante, iar propilen-glicolul, din deodorantul stick, ajuta la absorbirea rapida a produsului de catre piele, insa laolalta cu el, si a altor chimicale si a impuritatilor.

Formaldehidele, conservanti care se amesteca usor cu apa, sunt folosite in majoritatea produselor pe baza de apa. Se gasesc in gelurile de dus, sampon si sapunul lichid. Au si proprietati de germicid, fungicid si dezinfectant. Pot cauza alergii, astm si dureri de cap, si este considerat cancerigen. Sunt interzise in Suedia.