Bncnotele de euro spaniole ascund cea mai ridicata concentratie de cocaiana, dintre toate bancnotele din Europa, conform unui studiu citat de EuObserver.

Cercetatorii chimisti de la Universitatea Valencia au descoperit, dupa ce au analizat bancnote alese intamplator de pe tot teritoriul Peninsulei Iberice, ca acestea inregistreaza o concentratie medie de 155 de micrograme de cocaina, pe o bancnota.

Cercetatorii spun ca urmele de droguri se gasesc pe 94 la suta dintre banii aflati in circulatie in Spania. Ei compara de asemenea concentratia descoperita pe bancnotele spaniole, cu cea descoperita in Germania, unde s-au gasit urme de doar 0, 576 micrograme, pe o bancnota.

Concentratia mare de cocaina descoperita pe banii din Spania nu demonstreaza faptul ca toti spaniolii se drogheaza, in schimb aceast rezultat arata “ca acest drog devine din ce in ce mai obisnuit in societatea spaniola si influenteaza dezvoltarea unei intregi generatii”, subliniaza Miguel de la Guardia, unul dintre coautorii studiului.

Studiul publicat saptamana acesta, care analizeaza diversele concentratii de cocaina care se regasesc pe banii aflati in circulatie in intreaga lume, reprezinta unul dintre subiectele des abordate de catre chimisti in ultima vreme. Conform studiului citat, dolarii americani ascund cea mai mare cantitate de cocaina din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.